kinesitherapeut | vroedvrouw

Kraamzorg.


Medische en niet medische zorg thuis.


 

Vroedvrouw.


Voor vroedvrouwenzorg werk ik graag samen met:


 

www.hikketein.be


 

www.lamadrgada.be


 

 

 

Kraamzorg.


Voor kraamzorg werk ik graag samen met:


 

http://www.landelijkethuiszorg.be/NL/Zorg/Kraamzorg


 

 

 

Kraamtijd. Individueel aanbod.


In voeling met jezelf, je partner en je kind.


 

Zwangerschapsmassage.


Tijdens de zwangerschap gebeurt er in je lichaam heel veel in zeer korte tijd. Je lichaam verandert, spieren verzwakken, hormonen gieren door je lijf en je lichaam is voornamelijk bezig met de voorbereiding op de ontwikkeling van het kindje, de bevalling en het voeden. 


 

Veranderingen kunnen ervoor zorgen dat je sneller moe bent. Soms krijg je last van lichamelijke klachten zoals pijn in je nek en rug, bekkenklachten, het vasthouden van vocht, kramp in de kuiten en slecht slapen. Ook op mentaal vlak is dit alles een hele aanpassing voor jou. Het is juist daarom in deze periode geen overbodige luxe om lichaam en geest door massage wat extra aandacht te geven.


 

Zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen. 


Een zwangerschapsmassage is de ideale manier om even te ontspannen. Dit heeft dan weer een positieve werking op het kindje in je buik: dat zal namelijk voelen dat je je meer relaxed voelt. Massage verbetert de circulatie van het bloed van en naar je kind en worden zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen sneller door het lichaam vervoerd. Dit alles is goed voor de groei van je kindje. 


 

Door massage komen er onder andere endorfines vrij, die kalmerend en pijnstillend werken. Bovendien wekken deze stoffen een geluksgevoel op. Je lichaam kan zich herstellen. Alle lichaamsfuncties worden erdoor gestimuleerd (afweersysteem, ademhaling, bloedsomloop, spijsvertering, spieren en lymfevatenstelsel). 


 

Bij Blauwemaan kan je terecht voor een professionele en betrouwbare zwangerschapsmassage. Ik werk uitsluitend met speciaal voor de zwangerschap ontwikkelde oliën. De voedende en verzorgende olie helpt ter voorkoming van zwangerschapsstriemen, slaapproblemen, misselijkheid en obstipatie. 


 

Je kunt genieten van een zwangerschapsmassage vanaf 14 weken tot de laatste dag van je zwangerschap.


 

Laat je lekker verwennen of verwen iemand anders met een cadeaubon voor een massagebeurt naar keuze: 


 

30 min – 30 euro


60 min – 55 euro


90 min – 80 euro 


 

 

 

Prenatale voorbereiding.


Dit aanbod verschijnt weldra.


 

 

Postnatale massage.


Een zwangerschap betekent voor jou grote lichamelijke veranderingen en wordt dan beëindigd met de meest intensieve oefening die je waarschijnlijk al hebt meegemaakt, namelijk de bevalling. Een bevalling word vaak vergeleken met het lopen van een marathon. Het duurt gemiddeld zes maanden tot een jaar voordat je volledig hersteld bent. 


 

Na de bevalling kan massage een goed hulpmiddel zijn om je lichaam weer in conditie te brengen en ervoor te zorgen dat je sneller herstelt.  Afvalstoffen en vocht worden sneller afgevoerd en de elasticiteit van het bindweefsel herstelt sneller. Door de ontspannende massage krijg je weer meer energie en zal je lichaam sneller in balans komen. 


 

Massage brengt je ook dichtbij jezelf. In de kraamtijd kan het er al eens hectisch aan toe gaan…even tijd maken voor jezelf betekent letterlijk een verse hap adem en zuurstof voor jezelf.


 

Trakteer jezelf of iemand anders met een cadeaubon voor een massagebeurt naar keuze: 


 

30 min – 30 euro


60 min – 55 euro


90 min – 80 euro 


 

Babymassage.


Daar is hij dan eindelijk de baby die je maanden lang in je buik droeg, veilig, beschut, geborgen. De overgang van in de buik, naar buiten de buik is erg groot voor jouw kleintje. Hij is dan ook het liefst huid op huid bij jou. Je kunt hem zo lekker vasthouden, knuffelen en bewonderen. Wat is er mooier om vanuit dit gevoel elkaar beter te leren kennen met behulp van babymassage?


Met babymassage maak je op een bewuste manier contact met je baby. Warmte en aanrakingen zijn basisbehoeftes voor ieder mens. Je baby voelt zich er fijn bij, het geeft hem een gevoel van gewenst te zijn, geliefd te worden. Het geeft hem vertrouwen in zichzelf, zijn lijfje en zijn omgeving.


Daarnaast geeft babymassage de ouder meer zelfvertrouwen, omdat je de lichaamstaal van je baby sneller herkent en dus in kunt spelen op dat wat jouw kindje je vertelt. De rust en ontspanning geven jou en je baby een heerlijk momentje samen zijn in het hier en nu.


 

Cadeaubon voor babymassage kan een fijn geschenk zijn.


 

30 min - 30 euro.


 

 

Rond en roterend Hanteren.


Iedere gezonde baby ontwikkelt zich vanzelf als hij genoeg wordt aangeraakt en de juiste voeding en verzorging krijgt. In deze ontwikkeling is het belangrijk dat ook de sensomotorische ontwikkeling harmonieus verloopt. Dit is nodig om zich optimaal zowel motorisch, als sensorisch, als affectief te gaan ontwikkelen. De primitieve aangeboren reflexen worden al doende geïntegreerd. Beide hersenhelften moeten gaan samenwerken, om tot rotatie te komen en om in de middellijn te komen. Gebeurt dit onvoldoende dan kost dat het kind moeite en energie in zijn verdere ontwikkeling.


Een baby kan dit alleen ontwikkelen door zelf die bewegingen te maken, maar het is aan jou om je kind hiertoe uit te nodigen en dat gebeurt vandaag de dag veel te weinig (door eenzijdige positionering ten gevolge van het advies om in ruglig te slapen, ook doordat alle kleertjes in ruglig aan- en uitgetrokken kunnen worden en door het teveel gebruiken van de maxicosy en andere zitstoeltjes).


Ik leer je het rond en roterend hanteren; een rollende en ronde manier van oppakken, dragen en neerleggen, aan- en uitkleden. Hierbij wordt je baby in verschillende houdingen gebracht op vertragende wijze. Zo is je baby geen passief wezen, maar kan de beweging volgen en wordt zo betrokken bij de dagelijkse handelingen.


 

60 min - 55 euro.


 

Kindermassage.


Kinderen zitten vol met energie, ze rennen, spelen, willen alles zelf doen. Alle zintuigen staan open en zij slurpen alles in zich op wat er om hen heen gebeurt. Dit geeft natuurlijk ook heel wat spanning en prikkels in hun lijfje, wat allemaal verwerkt moet worden. Juist voor het mini mensje wat zijn eigen wil ontwikkelt, is aanraken, knuffelen en vasthouden dan ook heel belangrijk.


Massage is een fijne manier om die prikkels en spanning af te voeren. Tijdens de massage dalen de stresshormonen, zoals adrenaline en cortisol, in het lichaam en stijgt het knuffelhormoon oxytocine, wat voor verbinding en geborgenheid zorgt. Door hen liefdevol en regelmatig aan te raken, ontwikkelen zij een beter lichaamsgevoel. Zij leren hierdoor beter hun grenzen aan te geven en grenzen van anderen te respecteren. Zo zijn ze beter in staat om gewenste en ongewenste aanrakingen te kunnen onderscheiden.


Daarnaast zorgt de massage voor een goede doorbloeding, stimuleert het de sociale ontwikkeling, het concentratievermogen, de motoriek, de ontwikkeling van de zintuigen en ’t gevoel voor ritme van je peuter. In het bijzonder aangeboden voor drukke, onrustige of angstige kinderen, kinderen met slaapproblemen of kinderen die moeilijk contact kunnen maken.


Het geeft ontspanning, rust, geborgenheid, bevestiging en stimuleert het zelfvertrouwen.


 

45 min - 40 euro.


 

 

Kraambezoek. Groepsaanbod.


Tijd om te ontmoeten, delen, verbinden en samen te genieten.


 

Postnataal aanbod. Moedergroepen.


Dit aanbod verschijnt weldra op de website.

 

 

Kraamkost.


Over gezonde voeding tijdens zwangerschap en kraamtijd.


Dit aanbod verschijnt weldra op de website.